Een sfeerbeeld van "Brug 2" in Retie over het kanaal Dessel - Schoten
Een sfeerbeeld van "Brug 2" in Retie over het kanaal Dessel - Schoten
Het logo van de gemeente Nijlen. Een diamant in met daaronder 'Nijlen' en daaronder de slagzin '1001 facetten' in groen en paars.

Handelaars in Nijlen

Nijlen heeft een geschiedenis als diamant gemeente. Ooit was de gemeente een belangrijk centrum voor de diamantindustrie met zelfs een diamantschool. Vandaag de dag is Nijlen een over het algemeen rustige gemeente met veel groene natuur en een bruisend handelscentrum. Hier vind je vele verschillende handelaars zoals bakkers, slagers, krantenwinkels, kappers, kledingwinkels en uiteraard ook heel wat horeca, om maar een paar te noemen. Mocht je Nijlen willen bezoeken, dan moet je zeker stoppen in het diamantmuseum. Dit geeft niet alleen een zicht op de diamantnijverheid en de Kempen, maar het geeft ook een mooie weergaven van de geschiedenis van Nijlen. Vanuit het museum kan je dan het bruisende centrum van de gemeente Nijlen gaan verkennen of de natuur buiten de dorpskern gaan opzoeken.

Filters

Categorie
Categorie
Briljante_Kempen_Logo
Het Kempens Diamantmuseum van vzw Briljante Kempen vertelt het verhaal van de Kempense Diamantnijverheid. Naast het Kempens Diamantmuseum in Nijlen,...
placeholder_logo
Dagbladhandel Van Roey – Harmony, ook wel gekend als krantenwinkel Harmony, is een aangename krantenwinkel in het centrum van Kessel...
Bakkerij_Romy_Logo
Ga binnen bij Bakkerij Romy en ontdek enkel de beste producten. Hier wordt brood en banket gemaakt met liefde en...
Bizarr_Desserten_Logo
Bizarr is sinds 1990 een warme bakkerij in Nijlen en ook veel meer dan dat. Bij Bizarr kan je terecht...
Het logo van Haute Frituur. De naam van de frituur staat in het midden met erboven de namen van de uitbaters (Jelle en Loren) en onder de frituurnaam het jaar waarin ze zijn begonnen.
Haute Frituur in Nijlen is een frituur die je de verfijnde kunst van echte Belgische frieten. Je vindt Haute Frituur...