Een serre van Tuinbouw Peeters gevuld met plantjes
Het logo van Tuinbouw Peeters. In rode letters de naam 'Peeters' met daarboven 'Tuinbouw'

Tuinbouw Peeters

03 664 16 96
Leugenberg 88,
2180 Ekeren

Website

Beschrijving

Tuinbouw Peeters is een tuincentrum en boerderijwinkel in het noorden van Antwerpen. Iets achterin gelegen op Leugenberg, het verlengde van de Antwerpse ring, en vlakbij het centrum an Ekeren en Kapellen vind je het hart van dit bedrijf. Tuinbouw Peeters wordt al verschillende decennia uitgebaat door eigenaar Fons Peeters.

Vers van het veld op je bord

Bij Tuinbouw Peeters staat versheid op de eerste plaats. Het grootste deel van het gamma komt dan ook van het eigen veld. Dit gamma bestaat uit een grote verscheidenheid aan producten. In de serres word sla, bloemkool, groene selder, broccoli, tomaten, komkommer, paprika, andijvie en nog veel meer gekweekt. Bij gunstig weer mag je dan weer aardbeien, savooi, aardappelen, spitskool, prei, pompoenen of andere groenten verwachten.

Chrysanten en viooltjes

Naast groenten en fruit, kweekt Tuinbouw Peeters ook viooltjes en primula. Geen producten om te eten, maar mooie bloemen die je tuin of woning kunnen opvrolijken. Het laatste jaar kon je hier rond het einde van oktober zelfs chrysanten bekomen.

Seizoensgebonden

Bij Tuinbouw Peeters wordt er gewerkt volgens de seizoenen zoals je kan zien. Beschikbare producten hangen af van welke planten op welk moment in het jaar op het veld groeien. Deze seizoensteelt maakt dat je bij Tuinbouw Peeters het hele jaar door een mooie variëteit aan verse producten kan vinden, maar ook dat de boer op een ecologische manier kan telen. Geen nood aan trucjes om bepaalde planten op een bepaald moment mooi te laten staan, maar een eerlijk product dat natuurlijk word gekweekt.

Markten en tuincentrum

Bij Tuinbouw Peeters kan je elke namiddag terecht in het tuincentrum zelf. Dit is gelegen achter de woning van oprichter Fons Peeters op Leugenberg in het noorden van Ekeren (Antwerpen). Het bedrijf ligt iets achterin waar je via een verharde oprit makkelijk bij raakt. Hier zal je een hoevewinkel terugvinden waar je alle groenten kan kopen, naast een tuincentrum waar je door de serres kan lopen om bloemetjes of andere uit te kiezen. In de voormiddag vind je de producten van Tuinbouw Peeters meestal terug op de versmarkten van Brasschaat, Ekeren of Kapellen. Hier staat het team van Tuinbouw Peeters dan met een kraampje waar ze hun aardappelen, prei of andere groenten hebben uitgestald. Ook de bloemen die in bloei zijn zal je kunnen kopen op deze markten.

Contact

Wil je vanavond heerlijke groentjes klaarmaken? Of ben je op zoek naar een mooi bloemetje voor op je vensterbank? Ga dan zeker eens langs bij Tuinbouw Peeters. Dit kan in de namiddag in de hoevewinkel van het bedrijf op Leugenberg 88. In de voormiddag moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de versmarkten van Ekeren, Kapellen of Brasschaat.

Had je nog een vraag of wil je een bestelling doorgeven? Dan kan je ook steeds telefonisch contact opnemen.

Deel deze pagina

0/5 (0 Reviews)

Kaart

Openingsuren

ma

13:30 - 17:30
di
13:30 - 17:30
wo
13:30 - 17:30
do
13:30 - 17:30
vr
13:30 - 17:30
za
08:30 - 17:00
zo
Gesloten

Gemeente

Andere handelaars in Ekeren om te bezoeken

placeholder_logo
Café Kleine Tunnel is een klein en gezellige café met een leuk interieur. Hier komen mensen van alle categorieën samen...
Logo van het D-Tours reisagentschap met een wereldbol waar een vliegtuig rond vliegt en daaronder de tekst 'D-Tours'
D-Tours is een onafhankelijk reisbureau dat jouw helpt met het samenstellen van jouw droomreis. Het reisagentschap heeft twee kantoren waar...
Krantenboetiek_t_Kwarteltje_Logo
Krantenwinkel ‘t Kwarteltje in Merksem is een jouw krantenboetiek in de buurt. Hier kan je terecht voor je algemene dagblad...

Gerelateerde handelaars

Het logo van Appelen Roes. Twee uitgestoken handen met appelen met daarop de naam van Appelen roes en de tekst "Op smaak geplukt"
De Appelen Roes winkel in Herentals is 1 van de 3 winkels van familiebedrijf Appelen Roes. Als fruitteler kweken wij...
Logo van de Aveve tuincentra
Aveve Geudens nv is het tuincetrum waar heel Kasterlee en Lichtaart naartoe gaan voor alles voor de tuin. Als onderdeel...
Het logo van bloemenwinkel Amaryllis in Lille
Voor bloemen en planten samen met goed advies, moet je bij Bloemen Amaryllis in Lille zijn. Deze bloemenwinkel is al...