Sjans_Kringloopwinkel_Herentals_Interieur
Sjans_Kringloopwinkels_Logo

Sjans Kringloopwinkel Herentals

015 23 73 93
Lierseweg 132,
2200 Herentals

Website

Beschrijving

Sjans Kringloopwinkel Herentals startte ooit als Kat & Co. Het winkeltje werd in 1997 opgericht door het lokale bestuur van de stad Herentals met maar liefst drie doelen:

  • Aangepast tewerkstelling bieden aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt
  • Het recycleren van goederen die nog prima bruikbaar zijn
  • Bruikbare spullen aan een lage prijs aanbieden aan mensen in armoede

Sinds die eerste kleine winkel in het vroegere moederhuis Santa Maria is de winkel gegroeid. In 2006 ging Kat & co samenwerken met kringloopwinkel de klus in Geel en de Krinkel in Heist-op-den-Berg. De drie winkels gingen verder onder de naam De Kringwinkel Zuiderkempen. Vandaag telt de groep van De Kringwinkel Zuiderkempen vzw maar liefst acht winkels en kregen ze de naam Sjans Kringloopwinkels. Sjans Kringloopwinkel Herentals is ook helemaal uitgegroeid tot een heuze sociale campus.

Kwalitatieve tweedehands

Bij Sjans Kringloopwinkel Herentals wordt de kwaliteit van de tweedehands steeds gegarandeerd. Het sociale bedrijf kan dat omdat alle spullen die hier verkocht worden, manueel worden gekeurd door de medewerkers van Sjans. Alle kledingstukken worden nagekeken op gaten, scheuren en vuile vlekken. Elektro wordt ook eerst visueel nagekeken en daarna getest. Defecten worden, indien mogelijk gerepareerd. Dit gebeurd voor een groot deel in het centrale magazijn van Sjans. Pas als een item is goedgekeurd door de medewerkers van Sjans, worden ze klaar gezet om naar één van de acht winkels te gaan. Tweedehands, da’s Sjans.

Geefpunt tweedehands

Geef spullen die jij niet meer kan gebruiken aan Sjans. Ze hebben vast nog wel waarde voor iemand anders uit je gemeente of een andere Kempenaar uit de buurt. Bij Sjans worden alle items die jij binnenbrengt winkelklaar gemaakt en daarna voor een goede prijs verkocht. Zo kunnen mensen die het minder breed hebben nog genieten van jouw oude spullen of vinden je spullen een nieuw leven bij iemand die ze kan upcyclen tot iets super hip.

Je kan spullen die jij niet meer nodig hebt, maar wel nog herbruikbaar zijn, binnenbrengen bij een geefpunt van Sjans. Je vind een geefpunt bij alle Sjans kringloopwinkels. Dus ook bij jouw Sjans Kringloopwinkel in Herentals. Wanneer je de parking van de Sjans winkel oprijdt, zal je snel opmerken dat het geefpunt van de winkel heel duidelijk is aangegeven.

Gratis ophaaldienst

Als je niet in staat bent om je oude spullen naar een Sjans winkel te brengen, kan je ook dienst doen op de gratis ophaaldienst van het circulaire bedrijf. Deze dienst is er speciaal voor mensen die niet goed meer te been zijn of voor meubels die te groot zijn voor in jouw wagen. Maar iedereen kan er altijd beroep op doen. Je kan de ophaaldienst gratis aanvragen via het telefoonnummer. De medewerkers van Sjans komen dan met alle plezier je oude kast, zetel, wasmachine, droogkast, bed, kleren of speelgoed ophalen om het het een nieuw leven te bieden via de verkoop in één van de acht Sjans Kringloopwinkels.

Sjans Kringloopwinkel Herentals

De Sjans Kringloopwinkel kan je terugvinden op de Liersebaan in Herentals. De winkel is gelegen vlakbij het hart van Herentals EN vlakbij de ring rond de stad. Dit maakt de tweedehandswinkel enorm bereikbaar voor alle soorten klanten. Mensen uit de stad Herentals kunnen per openbaar vervoer, fiets, te voet of met de auto naar de winkel. Mensen uit gemeenten uit de buurt zoals Herenthout, Grobbendonk, Nijlen, Olen of andere Kempense gemeenten kunnen ook makkelijk met de auto naar de winkel. De parking van de winkel zelf biedt voldoende parkeergelegenheid voor iedereen die wil langs komen.

Maatschappelijk werk

De kringwinkels van Sjans zijn maatschappelijk geëngageerde winkels. Door aankopen te doen bij Sjans Kringloopwinkel of je oude spullen hier binnen te brengen, help je een grote groep mensen. Als maatschappelijk werkgever, stelt Sjans namelijk mensen te werken die elders heel moeilijk werk zouden vinden. Bij Sjans kan iedereen een kans krijgen om werk te vinden. Ongeacht hun situatie of persoonlijke problemen.

Van De Kringwinkel naar Sjans

De hoorde misschien al wel eens van De Kringwinkel. De Kringwinkel is een tweedehands winkel met filialen over heel Vlaanderen. De Kringwinkel Zuiderkempen vzw was ook ooit onderdeel van het netwerk van kringloopwinkels van De Kringwinkel. Sinds December 2023 gaat De Kringwinkel Zuiderkempen vzw met zijn acht filialen echter zelfstandig verder en is het dus niet langer onderdeel van De Kringwinkel.

Met die zelfstandigheid komt ook een nieuwe missie met meer focus op eigen winkels en eigen personeel. Verder is er ook een totaal nieuwe website met nieuwe branding en – uiteraard – ook een nieuwe naam. Die nieuwe naam is Sjans.

Maak hier kennis met Sjans

Bezoek één van de acht Sjans Kringloopwinkel

Sjans bestaat uit een groep van acht kringloopwinkels. Sjans Kringloopwinkel Herentals is hier slechts één van. Bezoek zeker ook eens één van de andere winkels van Sjans.

Elke winkel heeft namelijk een uniek aanbod dat steeds veranderd. Een bezoekje aan een Sjans Kringloopwinkel is dus altijd weer een ware ontdekkingsreis.

0/5 (0 Reviews)

Kaart

Openingsuren

ma

09:30 - 17:00
di
09:30 - 17:00
wo
09:30 - 17:00
do
09:30 - 17:00
vr
09:30 - 17:00
za
09:30 - 17:00
zo
Gesloten

Categorie

Gemeente

Andere handelaars in Herentals om te bezoeken

Bart_Daems_Ondernemerscoach_Logo
Instant succes met je bedrijf! Bart Daems is een ondernemerscoach uit Noorderwijk (Herentals) die starters, zelfstandige en ervaren ondernemers helpt...
Het logo van Frituur Nodderweik in Noorderwijk. Een tipzak gevuld met friet. Boven de tipwak staat de tekst "frituur" en eronder staat "Nodderweik".
“Frituur Nodderweik, de populaire frituur in hartje Noorderwijk.” Hongertje? Dan zit je goed bij Frituur Nodderweik in Noorderwijk (Herentals). Voor...
Frituur_Marist_Logo
Frituur Marist is een moderne frituur in het centrum van de stad Herentals waar je lekkere frietjes kan bestellen en...

Gerelateerde handelaars

Re-Love_Tweedehandswinkel_Logo
Re-Love in Geel is een tweedehandswinkel met een uniek concept waar je kan shoppen bij verschillende verkopers tegelijkertijd. Uitbaatster Inneke...
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Als je echt leuke spulletjes wil vinden, dan moet je zeker naar Sjans Kringloopwinkel Geel gaan. Bij Sjans worden namelijk...
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Vind de leukste spulletjes bij Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum. Bij Sjans Kringloopwinkel, de vroegere De Kringwinkel Zuiderkempen, kan je terecht...