Sjans_Kringloopwinkel_Heist-op-den-Berg_Interieur
Sjans_Kringloopwinkels_Logo

Sjans Kringloopwinkel Heist-op-den-Berg

015 23 73 93
Noordstraat 25,
2220 Heist-op-den-Berg

Website

Beschrijving

Vintage is helemaal in. En waar kan je betere vintage vinden dan bij Sjans Kringloopwinkel Heist-op-den-Berg? Koop de leukste spulletjes en maak de grootste ontdekkingen. Als je koopt bij Sjans, draag je bij aan een circulaire wereld en steun je een maatschappelijk verantwoorde onderneming.

Gegarandeerd kwalitatieve tweedehands

Bij Sjans komen dagelijks heel wat nieuwe spullen binnen. Deze gaan echter niet direct de winkel in. Alles wat bij Sjans Kringloopwinkels wordt binnen gebracht, wordt één voor één en stuk voor stuk door de medewerkers van Sjans gecontroleerd op kwaliteit en bruikbaarheid. Alle schoenen, jassen, broeken, … elk kledingstuk word nagekeken op gaten, scheuren en vuile vlekken. Elektronica zoals computers, TV’s, wasmachines, stofzuigers etc, maar ook fietsen worden ook nagekeken. Er wordt visueel gekeken naar de staat van het toestel of de fiets. Daarna wordt het aangesloten om te kijken of alles nog werkt.

Inhouse elektro- en fietsherstelatelier

De Sjans Kringloopwinkel Heist-op-den-Berg heeft een eigen herstelatelier voor fietsen en elektro. Hier worden defecten hersteld indien mogelijk. Remmen krijgen nieuwe remblokken, stekkers worden opnieuw aan kabels gezet en banden worden hier geplakt. Dagelijks redden de techniekers van Sjans oude elektrotoestellen en fietsen van het stort. Hierdoor verkleint Sjans actief de afvalberg. En de herstelde producten zijn voor heel betaalbare prijzen weer te koop. Hierdoor geeft Sjans niet enkel een tweede kans aan oude elektro en fietsen, maar de kringloopwinkel geeft ook iedereen de kans om budgetbewust toch alles te kopen.

Geef oude spullen een nieuw leven

Wat jij niet meer kan gebruiken, is misschien enorm waardevol voor een dorpsgenoot of andere Kempenaar. Geef daarom al je oude spullen die nog bruikbaar zijn aan een Sjans Kringloopwinkel. Hier krijgen ze een tweede leven. Je kan je oude spullen binnen brengen op verschillende plaatsen

Containerpark

Sjans werkt samen met de containerparken van de 18 gemeenten van de regio waar de kringloopwinkel actief is. In elk van deze containerparken vind je dan ook een hergebruikcontainer waar je herbruikbare spullen kan achterlaten. Alle spullen in deze container wordt door Sjans opgehaald en winkelklaar gemaakt zodat ze snel een nieuwe thuis kunnen krijgen bij een nieuwe eigenaar.

Geefpunt Sjans Kringloopwinkel

Elk van de acht Sjans Kringloopwinkels heeft een eigen geefpunt. Hier kan je herbruikbare spullen zelf binnen brengen. Wanneer je de parking van één van de Sjans tweedehandswinkels oprijdt, zal je snel een wegwijzer tegenkomen die je in de juiste richting wijst. Zie je niet direct een wegwijzer? Dan helpen de medewerkers van Sjans je met alle plezier verder om je weg te vinden naar de juiste deur.

Ook de winkel van Sjans in Heist-op-den-Berg heeft een eigen geefpunt waar je oude spullen kan leveren. Dit kan gaan van kleren die te klein zijn over speelgoed tot zelfs meubels die niet meer in je nieuwe interieur passen. Ook elektro zoals laptops, televisies, strijkijzers etc. die nog hergebruikt kunnen worden, zijn welkom bij het geefpunt van Sjans Kringloopwinkel Heist-op-den-Berg. Zelfs oude fietsen die nog bruikbaar zijn, maar die bij jou enkel stof staan te vangen in een garage of berging mag je binnen brengen.

Gratis ophaling

Voor mensen of items die niet naar één van de Sjans raken, heeft het bedrijf een eigen, gratis ophaaldienst ter beschikking. Deze dienst komt gratis oude spullen ophalen bij je thuis. Op die manier moet je niet zelf een aanhangwagen of vrachtwagen gaan huren om grote meubels of volle dozen met oude spullen te vervoeren. De gratis ophaaldienst komt je herbruikbare spullen met veel plezier bij je thuis ophalen. Je kan deze dienst telefonisch reserveren.

Sjans Kringloopwinkel Heis-op-den-Berg

De Sjans Kringloopwinkel in Heist-op-den-Berg is gelegen in een rustige buurt vlakbij het centrum van Heist-op-den-Berg. Hier is de winkel centraal gelegen in de gemeente en dus enorm bereikbaar voor alle inwoners van Heist-op-den-Berg. Dankzij de parking voor de winkel kunnen ook bewoners uit de buurt zoals onder meer Herenthout, Hulshout of Berlaar naar de tweedehandswinkel.

De Sjans Kringloopwinkel in Heist-op-den-Berg is daarbij ook een unieke winkel. Het is de enige kringloopwinkel in Vlaanderen die ook op zondag open is. Een toegewijd team van vrijwilligers zorgt hier al meer van 25 jaar voor. Dankzij deze vrijwilligers kan je ook op zondagvoormiddag terecht bij de Heistse winkel van Sjans

Maatschappelijk werk

De kringwinkels van Sjans zijn maatschappelijk geëngageerde winkels. Door aankopen te doen bij Sjans Kringloopwinkel of je oude spullen hier binnen te brengen, help je een grote groep mensen. Als maatschappelijk werkgever, stelt Sjans namelijk mensen te werken die elders heel moeilijk werk zouden vinden. Bij Sjans kan iedereen een kans krijgen om werk te vinden. Ongeacht hun situatie of persoonlijke problemen.

Van De Kringwinkel naar Sjans

De hoorde misschien al wel eens van De Kringwinkel. De Kringwinkel is een tweedehands winkel met filialen over heel Vlaanderen. De Kringwinkel Zuiderkempen vzw was ook ooit onderdeel van het netwerk van kringloopwinkels van De Kringwinkel. Sinds December 2023 gaat De Kringwinkel Zuiderkempen vzw met zijn acht filialen echter zelfstandig verder en is het dus niet langer onderdeel van De Kringwinkel.

Met die zelfstandigheid komt ook een nieuwe missie met meer focus op eigen winkels en eigen personeel. Verder is er ook een totaal nieuwe website met nieuwe branding en – uiteraard – ook een nieuwe naam. Die nieuwe naam is Sjans.

Maak hier kennis met Sjans

Bezoek één van de acht Sjans Kringloopwinkel

Sjans bestaat uit een groep van acht kringloopwinkels. Sjans Kringloopwinkel Heist-op-den-Berg is hier slechts één van. Bezoek zeker ook eens één van de andere winkels van Sjans.

Elke winkel heeft namelijk een uniek aanbod dat steeds veranderd. Een bezoekje aan een Sjans Kringloopwinkel is dus altijd weer een ware ontdekkingsreis.

Deel deze pagina

0/5 (0 Reviews)

Kaart

Openingsuren

ma

09:30 - 17:00
di
09:30 - 17:00
wo
09:30 - 17:00
do
09:30 - 17:00
vr
09:30 - 17:00
za
09:30 - 17:00
zo
09:00 - 13:00

Categorie

Andere handelaars in Heist-op-den-Berg om te bezoeken

placeholder_logo
Sleutel gebroken of verloren? Slotenmakerij Eric staat voor u klaar. Bij Slotenmaker Eric ga je om een nieuw slot of...
Garage_Philip_Logo
AD Garage Philip is een moderne garage met 30 jaar ervaring in het herstellen van verschillende automerken. Daarnaast maakt Garage...
Groenboetiek_Orris_Logo
Groenboetiek Orris is meer dan enkel een bloemenwinkel. In deze winkel in Wiekevorst kom je terecht als je jezelf eens...

Gerelateerde handelaars

Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Vind de leukste spulletjes bij Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum. Bij Sjans Kringloopwinkel, de vroegere De Kringwinkel Zuiderkempen, kan je terecht...
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Sjans Kringloopwinkel Herentals startte ooit als Kat & Co. Het winkeltje werd in 1997 opgericht door het lokale bestuur van...
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Wie leuke spullen zoekt voor een hippe outfit of een tof interieur, moet zeker eens langs gaan bij Sjans Kringloopwinkel...