Sjans_Kringloopwinkel_Geel_Interieur
Sjans_Kringloopwinkels_Logo

Sjans Kringloopwinkel Geel

015 23 73 93
Grote Steenweg 8, 2440 Geel,
2440 Geel

Website

Beschrijving

Als je echt leuke spulletjes wil vinden, dan moet je zeker naar Sjans Kringloopwinkel Geel gaan. Bij Sjans worden namelijk de grootste variëteit aan items. Dit komt omdat iedereen zijn oude spullen kan en mag binnenbrengen. Je koopt hier tweedehands, maar niet zomaar. Wanneer je koopt bij een Sjans Kringloopwinkel ben je steeds zeker van de kwaliteit, verlaag je je ecologische voetafdruk en je werkt meer aan een circulaire economie en maatschappelijke tewerkstelling.

Kwaliteitsvolle tweedehands

De Sjans Kringloopwinkel in Geel heeft enkel kwalitatieve tweedehandsspullen te koop. Dit komt omdat alle items die bij Sjans binnenkomen, één voor één worden gecontroleerd. Dit gebeurt voor een groot deel nog steeds manueel omdat je enkel zo de meest grondige controle van spullen kan doen.

Elke broek, elke trui, elke jurk, elke jas of elk kledingstuk wordt in het centrale magazijn van Sjans nagekeken op gaten, scheuren en vuile vlekken. Kledingstukken die niet meer bruikbaar zijn, worden niet naar de kringloopwinkels verstuurd. Alle electro zoals TV’s, wasmachines, droogkasten, stofzuigers, grasmachines etc. worden ook nagekeken en zelfs stuk voor stuk getest. Wanneer één van de elektronische toestellen een defect heeft, wordt dit herstelt indien mogelijk. Alles wat niet meer kan gebruikt worden zal in het magazijn verder worden verwerkt om wisselstukken eruit te halen en alle materialen netjes te sorteren.

Enkel wanneer een item door één van de Sjans medewerkers is goedgekeurd voor verkoop, zal het op de vrachtwagen naar één van de acht Sjans Kringloopwinkels in de Kempen worden verstuurd. Op deze manier biedt Sjans Kringloopwinkel Geel je steeds de hoogste kwaliteit aan herbruikbare items aan wanneer je hier je aankopen doet. En dat is zeker de moeite! Voor slechts een fractie van de nieuwprijs doe je hier mooie zaakjes. Tweedehands, da’s dan ook echt Sjans.

Tweedehands geefpunt Geel

Veel van de oude spullen die mensen weg doen, zijn nog steeds bruikbaar. Oude kleding die jou niet meer past kunnen nog wel gedragen worden door anderen. Als jij toe bent aan een nieuwe stofzuiger, kan je oude misschien nog door iemand anders gebruikt worden. Gebruikt je kind een deel van zijn speelgoed niet meer? Dan kan een ander kind hier waarschijnlijk nog plezier uit halen.

We kopen met zijn allen enorm veel nieuwe spullen en de oude verdwijnen vaak op een afvalberg. Maar dat is zeker niet altijd nodig. Help mee aan een toekomst met een kleinere afvalberg door oude spullen die nog prima bruikbaar zijn in de leveren bij een Sjans geefpunt. Je vindt al een geefpunt bij de Sjans Kringloopwinkel in Geel. En wanneer je je oude spullen inlevert, kan je misschien zelf iets leuks vinden in de winkel dat iemand anders niet meer nodig had.

Ophaling oude spullen

Soms kan het leven makkelijker zijn dan je denkt. Zo hoef je geen camionette of aanhangwagen te gaan zoeken wanneer je je oude meubels wil weg doen omdat je nieuwe hebt gekocht. Een oude kast of eetkamer kan nog prima bruikbaar zijn. En als jij deze niet tot bij de Sjans Kringloopwinkel krijgt, dan kan je beroep doen op de gratis ophaaldienst. Deze komt jouw oude spullen ophalen en geeft ze een nieuw leven.

Dat ophalen hoeft trouwens niet enkel voor grote spullen. Ook kleine items worden door Sjans gratis bij je thuis opgehaald. Stop dus oude kleren die niet meer passen in een zak, zet het oude speelgoed erbij, misschien nog een servies dat je op zolder hebt liggen of een fiets die te klein is erbij en laat dan gerust de ophaaldienst komen. Je kan de gratis ophaaldienst aanvragen door de bellen met de Sjans Kringloopwinkel.

Sjans Kringloopwinkel Geel

Je vindt de Sjans Kringloopwinkel in Geel op het industrieterrein aan de rand van de stad. De winkel heeft een grote oppervlakte en een makkelijke te bereiken parking. Hierdoor is de winkel enorm toegankelijk voor bewoners van Geel of mensen uit de buurt en de omliggende gemeenten zoals Olen, Meerhout, Mol of Westerlo.

Maatschappelijk werk

De kringwinkels van Sjans zijn maatschappelijk geëngageerde winkels. Door aankopen te doen bij Sjans Kringloopwinkel of je oude spullen hier binnen te brengen, help je een grote groep mensen. Als maatschappelijk werkgever, stelt Sjans namelijk mensen te werken die elders heel moeilijk werk zouden vinden. Bij Sjans kan iedereen een kans krijgen om werk te vinden. Ongeacht hun situatie of persoonlijke problemen.

Van De Kringwinkel naar Sjans

De hoorde misschien al wel eens van De Kringwinkel. De Kringwinkel is een tweedehands winkel met filialen over heel Vlaanderen. De Kringwinkel Zuiderkempen vzw was ook ooit onderdeel van het netwerk van kringloopwinkels van De Kringwinkel. Sinds December 2023 gaat De Kringwinkel Zuiderkempen vzw met zijn acht filialen echter zelfstandig verder en is het dus niet langer onderdeel van De Kringwinkel.

Met die zelfstandigheid komt ook een nieuwe missie met meer focus op eigen winkels en eigen personeel. Verder is er ook een totaal nieuwe website met nieuwe branding en – uiteraard – ook een nieuwe naam. Die nieuwe naam is Sjans.

Maak hier kennis met Sjans

Bezoek één van de acht Sjans Kringloopwinkel

Sjans bestaat uit een groep van acht kringloopwinkels. Sjans Kringloopwinkel Geel is hier slechts één van. Bezoek zeker ook eens één van de andere winkels van Sjans.

Elke winkel heeft namelijk een uniek aanbod dat steeds veranderd. Een bezoekje aan een Sjans Kringloopwinkel is dus altijd weer een ware ontdekkingsreis.

0/5 (0 Reviews)

Kaart

Openingsuren

ma

09:30 - 17:00
di
09:30 - 17:00
wo
09:30 - 17:00
do
09:30 - 17:00
vr
09:30 - 17:00
za
09:30 - 17:00
zo
Gesloten

Categorie

Gemeente

Andere handelaars in Geel om te bezoeken

De voorgevel van frituur Onder D'n Toren. Voor de ingang staan tafels met parasols van het terras.
Het logo van frituurOnder d'n toren. Een driehoek met de naam van de frituur in. Onder de driehoek die een toren moet voorstellen staat de tekst 'specialiteit steppegras Geel - Ten Aard'
Frituur Onder D’n Toren in Geel Ten Aard is een plek die je zeker eens moet bezoeken. Hier kan je...
Sjans_Kringloopwinkel_Geel_Centrum_Interieur
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Vind de leukste spulletjes bij Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum. Bij Sjans Kringloopwinkel, de vroegere De Kringwinkel Zuiderkempen, kan je terecht...
Multituin_Exterieur
Multituin_Logo
Multituin in Geel is ooit gestart met het maken van kwalitatieve hondenhokken. Sinds de eerste dierenverblijven in 1989 is de...

Gerelateerde handelaars

Sjans_Kringloopwinkel_Geel_Centrum_Interieur
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Vind de leukste spulletjes bij Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum. Bij Sjans Kringloopwinkel, de vroegere De Kringwinkel Zuiderkempen, kan je terecht...
Re-Love_Tweedehandswinkel_Sfeerbeeld_2
Re-Love_Tweedehandswinkel_Logo
Re-Love in Geel is een tweedehandswinkel met een uniek concept waar je kan shoppen bij verschillende verkopers tegelijkertijd. Uitbaatster Inneke...
Sjans_Kringloopwinkel_Putte_Interieur
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Ontdek een schat aan tweedehandsspullen in Sjans Kringloopwinkel Putte. Elke dag vind je hier een nieuw aanbod aan leuke spullen....