Sjans_Kringloopwinkel_Geel_Centrum_Interieur
Sjans_Kringloopwinkels_Logo

Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum

015 23 73 93
Heidebloemstraat 93,
2440 Geel

Website

Beschrijving

Vind de leukste spulletjes bij Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum. Bij Sjans Kringloopwinkel, de vroegere De Kringwinkel Zuiderkempen, kan je terecht om oude spullen een nieuw leven te geven of zelf de leukste tweedehands items te kopen. Daarnaast werk je mee aan een betere wereld door te shoppen bij Sjans. Je verlaagt niet enkel je ecologische voetafdruk door je aankopen te doen bij een circulaire winkel, je werkt ook mee aan maatschappelijke werkgelegenheid.

Tweedehands kwaliteit

Bij Sjans Kringloopwinkels worden enkel kwalitatieve producten verkocht. Die kwaliteit wordt steeds gegarandeerd. Ook bij Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum. En dat komt omdat alle items die Sjans verkoopt één voor één door de medewerkers worden gecontroleerd in het centrale magazijn.

Kledingstukken die bij Sjans worden binnen geleverd, worden stuk voor stuk gecontroleerd op gaten, scheuren en vlekken. Jassen, truien, broeken, hemden… allemaal worden ze nagekeken en gesorteerd. Alle stukken die nog bruikbaar zijn worden klaargemaakt om naar één van de acht winkels van Sjans te gaan. Kledingstukken die niet bruikbaar zijn, worden in het centrale magazijn gehouden.

Elektro die bij Sjans wordt binnen gebracht wordt ook nagekeken. TV’s, stofzuigers, wasmachines, droogkasten… allemaal worden ze visueel nagekeken. Daarna worden ze aangesloten om te kijken of de toestellen nog werken. Is er een defect? Dan wordt gekeken of dit nog hersteld kan worden. Als een defect kan worden hersteld, dan wordt die door Sjans zelf opgelost. Elektro die niet meer te herstellen is, wordt uit elkaar gehaald voor wisselstukken en materialen worden gesorteerd voor verdere verwerking.

Door deze manuele selectie en verwerking kan de Sjans Kringloopwinkel in Geel Centrum steeds een hoge kwaliteit aan tweedehandsspullen aanbieden. Elk van de items die hier te koop zijn, zijn steeds manueel door een expert van Sjans gekeurd en verwerkt. Zonder goedkeuring van een Sjans medewerker, gaat een product niet van het centrale magazijn naar één van de winkels. Dus ook niet naar Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum.

Geefpunt tweedehandsspullen

Als je zelf spullen gaat weg doen die nog bruikbaar zijn, kan je die best binnen brengen bij een Sjans geefpunt zoals in het geefpunt bij Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum. Bij Sjans krijgen al je spullen namelijk een tweede leven doordat ze verkoopklaar worden gemaakt en daarna verkocht worden aan mensen die ze nog wel kunnen gebruiken. Je kan zo goed als alles wat je hebt, en dat nog bruikbaar is, binnen brengen bij Sjans. Om wettelijke redenen kunnen ze volgende zaken niet aannemen:

  • Wapens
  • Voertuigen
  • Industriële zonnebanken
  • Klein gevaarlijk afval, zoals verf, inktpatronen en autobanden
  • Etenswaren en dranken
  • Ivoor of opgezette inheemse roofvogels en andere beschermde diersoorten die zijn opgenomen in de cites-lijst.
  • Intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten, bv. gekopieerde video’s en audio cassettes of namaakproducten.
  • Professioneel elektro

Ophalen van tweedehands

Naast de geefpunten van Sjans tweedehandswinkels, kan je ook beroep doen op een gratis ophaaldienst. Deze ophaaldienst van Sjans komt je oude spullen gratis aan huis ophalen. Deze service is ideaal wanneer je grote meubels wil weg doen zoals een kleerkast, sofa of een volledige eetkamer. De ophaaldienst van Sjans is er echter voor alle spullen die je wil weg doen. Dus ook kleine items zoals je kleding, speelgoed, servies of ander keukengerei en nog veel meer.

Dankzij de ophaaldienst van Sjans kringloopwinkels hoef je dus niet speciaal naar een Sjans Kringloopwinkel om je oude spullen binnen te brengen. Je kan de ophaaldienst makkelijk aanvragen via de telefoon.

Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum

De Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum vind je, hoe kan het ook anders, in het centrum van de stad Geel. Op slechts wandelafstand van het station van Geel kom je binnen in een wereld van fantastische spullen die je leven zoveel interessanter kunnen maken. Dankzij de ligging van de winkel is Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum altijd en voor iedereen makkelijk bereikbaar. De winkel heeft ook een eigen parking waardoor je er ook met de wagen makkelijk naartoe kan.

Maatschappelijk werk

De kringwinkels van Sjans zijn maatschappelijk geëngageerde winkels. Door aankopen te doen bij Sjans Kringloopwinkel of je oude spullen hier binnen te brengen, help je een grote groep mensen. Als maatschappelijk werkgever, stelt Sjans namelijk mensen te werken die elders heel moeilijk werk zouden vinden. Bij Sjans kan iedereen een kans krijgen om werk te vinden. Ongeacht hun situatie of persoonlijke problemen.

Van De Kringwinkel naar Sjans

De hoorde misschien al wel eens van De Kringwinkel. De Kringwinkel is een tweedehands winkel met filialen over heel Vlaanderen. De Kringwinkel Zuiderkempen vzw was ook ooit onderdeel van het netwerk van kringloopwinkels van De Kringwinkel. Sinds December 2023 gaat De Kringwinkel Zuiderkempen vzw met zijn acht filialen echter zelfstandig verder en is het dus niet langer onderdeel van De Kringwinkel.

Met die zelfstandigheid komt ook een nieuwe missie met meer focus op eigen winkels en eigen personeel. Verder is er ook een totaal nieuwe website met nieuwe branding en – uiteraard – ook een nieuwe naam. Die nieuwe naam is Sjans.

Maak hier kennis met Sjans

Bezoek één van de acht Sjans Kringloopwinkel

Sjans bestaat uit een groep van acht kringloopwinkels. Sjans Kringloopwinkel Geel Centrum is hier slechts één van. Bezoek zeker ook eens één van de andere winkels van Sjans.

Elke winkel heeft namelijk een uniek aanbod dat steeds veranderd. Een bezoekje aan een Sjans Kringloopwinkel is dus altijd weer een ware ontdekkingsreis.

0/5 (0 Reviews)

Kaart

Openingsuren

ma

09:30 - 17:00
di
09:30 - 17:00
wo
09:30 - 17:00
do
09:30 - 17:00
vr
09:30 - 17:00
za
09:30 - 17:00
zo
Gesloten

Categorie

Gemeente

Andere handelaars in Geel om te bezoeken

Selectair_De_Reispas_Logo
Selectair De Reispas bevindt zich in de Pas 116 in Geel. Vanuit een prachtig pand organiseert, regelt en verdeelt het...
Het logo van Raf Patat. Een tekening van een aardappel met een vriendelijke gezicht.
De hoevewinkel van Raf Patat begon ooit als een klein project. Raf was docent en had op 0.3 ha land...
t_ijsbolleke_Logo
‘T Ijsbolleke in Oosterlo (Geel) heeft heerlijk vers, zelfgemaakt ijs in de aanbieding. Zaakvoerder Peter Verlinden maakt zelf zijn ijsjes...

Gerelateerde handelaars

Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Vintage is helemaal in. En waar kan je betere vintage vinden dan bij Sjans Kringloopwinkel Heist-op-den-Berg? Koop de leukste spulletjes...
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Als je echt leuke spulletjes wil vinden, dan moet je zeker naar Sjans Kringloopwinkel Geel gaan. Bij Sjans worden namelijk...
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Wie leuke spullen zoekt voor een hippe outfit of een tof interieur, moet zeker eens langs gaan bij Sjans Kringloopwinkel...