Sjans_Kringloopwinkel_Balen_Interieur
Sjans_Kringloopwinkels_Logo

Sjans Kringloopwinkel Balen

015 23 73 93
Steegstraat 36,
2490 Balen

Website

Beschrijving

Tweedehands, da’s weeral sjans. Ga daarom voor tweedehands spulletjes zeker eens naar de Sjans Kringloopwinkel in Balen. Hier vind je kwalitatieve goederen voor zeer betaalbare prijzen. Daarmee doe je een groot plezier aan jouw bankrekening. Maar niet alleen daaraan, winkelen bij Sjans betekent namelijk dat je veel meer doet dan enkel goedkoop winkelen. Je geeft nieuw leven aan leuke items, verkleint je ecologische voetafdruk door spullen te hergebruiken EN je ondersteund maatschappelijk werk.

Kwalitatieve tweedehands

Bij de Sjans Kringloopwinkel in Balen vind je enkel kwalitatieve tweedehands spullen. Alle items die bij de kringloopwinkel worden binnen gebracht, worden namelijk allemaal één voor één door de medewerkers van Sjans gecontroleerd. Kleding wordt nagekeken op gaten, scheuren en vuile vlekken. Elektronica, zoals TV toestellen, radio’s, wasmachines en stofzuigers, worden getest en hersteld indien nodig. Alle versleten items worden verwijderd uit het aanbod. Pas als een product door de medewerkers van Sjans word goedgekeurd, wordt het item klaargemaakt om naar één van de acht Sjans Kringloopwinkels te sturen.

Koop jij iets in de Sjans Kringloopwinkel in Balen, dan kan je dus zeker zijn dat je een kwalitatieve aankoop hebt gedaan. En dat vaak voor een fractie van de nieuwprijs terwijl je aankoop wel manueel werd gecontroleerd op kwaliteit en bruikbaarheid door een expert.

Breng je oude spullen binnen in het geefpunt

Heb je zelf nog items op zolder liggen? Hangen er kleren in je kleerkast die je niet meer draagt? Of ga je een nieuwe eetkamer bestellen moet je oude nog weg? Denk dan in de eerste plaats aan Sjans!

Geef je oude spullen een nieuw leven door de binnen te brengen bij de Sjans Kringloopwinkels. Dit kan makkelijk in het geefpunt in de Sjans Kringloopwinkel in Balen. Het geefpunt ligt aan de parking welke je kan terugvinden in de Benoit Belmansstraat. Dit is achter de winkel, maar gezien de winkel langs beide kanten omgeven is door andere gebouwen, moet je dus wel een klein stukje omrijden.

Bij Sjans nemen word alles aangenomen. Van kleding over meubels en huisraad, tot speelgoed, elektro en zelfs fietsen. Ben je aan het verhuizen en zijn er spullen die je niet mee wil nemen? Geef ze dan zeker af bij jouw Sjans geefpunt in Balen of één van de andere Sjans geefpunten.

Ophalen van spullen

Wanneer je items wil weggeven aan Sjans maar ze niet zelf kan brengen, kan je ook dienst doen op de gratis ophaaldienst van de kringloopwinkel. Deze ophaling is er voor grote items zoals kasten, eetkamers, een salon of sofa, wasmachines of droogkasten etc, maar ook kleine items kunnen afgehaald worden. Zo kunnen ook mensen zonder vervoer of mensen die moeilijk te been zijn hun oude spullen een nieuw leven geven. Een ophaling kan je zowel telefonisch als via een email aanvragen.

Sjans Kringloopwinkel Balen

Je vindt de Sjans Kringloopwinkel in Balen in het centrum van de gemeente. De winkel ligt in de steegstraat op slecht een paar honderd meter van de kerk en de markt. In de buurt vind je dan ook nog heel wat andere lokale handelaars waar je aankopen kan gaan doen. Zo is er een juwelier, bloemenwinkel, goenten- en fruitwinkel, een apotheker en een reisbureau vlakbij. In en rond Balen zijn er voldoende parkeermogelijkheden om je auto weg te zetten. Achter de Sjans Kringloopwinkel in Balen is er ook een eigen parking in de Benoit Belmansstraat. Verder is Balen ook een enorm rustige gemeente waar je ook makkelijk te voet en per fiets naar de Sjans Kringloopwinkel kan gaan.

Maatschappelijk werk

De kringwinkels van Sjans zijn maatschappelijk geëngageerde winkels. Door aankopen te doen bij Sjans Kringloopwinkel of je oude spullen hier binnen te brengen, help je een grote groep mensen. Als maatschappelijk werkgever, stelt Sjans namelijk mensen te werken die elders heel moeilijk werk zouden vinden. Bij Sjans kan iedereen een kans krijgen om werk te vinden. Ongeacht hun situatie of persoonlijke problemen.

Van De Kringwinkel naar Sjans

De hoorde misschien al wel eens van De Kringwinkel. De Kringwinkel is een tweedehands winkel met filialen over heel Vlaanderen. De Kringwinkel Zuiderkempen vzw was ook ooit onderdeel van het netwerk van kringloopwinkels van De Kringwinkel. Sinds December 2023 gaat De Kringwinkel Zuiderkempen vzw met zijn acht filialen echter zelfstandig verder en is het dus niet langer onderdeel van De Kringwinkel.

Met die zelfstandigheid komt ook een nieuwe missie met meer focus op eigen winkels en eigen personeel. Verder is er ook een totaal nieuwe website met nieuwe branding en – uiteraard – ook een nieuwe naam. Die nieuwe naam is Sjans.

Maak hier kennis met Sjans

Bezoek één van de acht Sjans Kringloopwinkel

Sjans bestaat uit een groep van acht kringloopwinkels. Sjans Kringloopwinkel Balen is hier slechts één van. Bezoek zeker ook eens één van de andere winkels van Sjans.

Elke winkel heeft namelijk een uniek aanbod dat steeds veranderd. Een bezoekje aan een Sjans Kringloopwinkel is dus altijd weer een ware ontdekkingsreis.

0/5 (0 Reviews)

Kaart

Openingsuren

ma

09:30 - 17:00
di
09:30 - 17:00
wo
09:30 - 17:00
do
09:30 - 17:00
vr
09:30 - 17:00
za
09:30 - 17:00
zo
Gesloten

Categorie

Gemeente

Andere handelaars in Balen om te bezoeken

Keurslager_Willekens_Jan_Logo
In de schaduw van de kerk, in het centrum van Balen, vind je al meer dan 20 jaar Keurslager Willekens...
Pakawi_Park_Logo
Pakawi Park is een onafhankelijke, familiale Belgische dierentuin in Olmen (Balen). Op de grens tussen de provincies Antwerpen en Limburg...
Beat_The_Barn_Logo
Leer jezelf en je team kennen op een teambuilding activiteit van Beat The Barn. Sinds verschillende jaren bieden boer Luc...

Gerelateerde handelaars

Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Sjans Kringloopwinkel Herentals startte ooit als Kat & Co. Het winkeltje werd in 1997 opgericht door het lokale bestuur van...
Sjans_Kringloopwinkels_Logo
Ontdek een schat aan tweedehandsspullen in Sjans Kringloopwinkel Putte. Elke dag vind je hier een nieuw aanbod aan leuke spullen....
Re-Love_Tweedehandswinkel_Logo
Re-Love in Geel is een tweedehandswinkel met een uniek concept waar je kan shoppen bij verschillende verkopers tegelijkertijd. Uitbaatster Inneke...